Je leest hier waar je de lekkernijen in West-Vlaanderen kan kopen
Op kennismissie in Rome, Cork, Vlissingen én Bilbao
Sterke staaltjes vakmanschap gezien door leerlingen uit de duale opleiding Slager
Drie West-Vlaamse culinaire scholen ontwikkelden acht gloednieuwe innovatieve streekproducten
Koken is wetenschap, relatief gezien
Gratis webinar over de uitdagingen en toekomstmogelijkheden
Oud-cursist Stefan vertelt over zijn bier Keiberg en de opleidingen 'Artisanaal bier brouwen' en 'Zytholoog'
Met de eiwitshift gaan we voor meer plantaardige eiwitten op ons bord.
If you can make it now, you can make it anytime!
Voor wie zich als horecamedewerker, restauranthouder of traiteur-banketaannemer voortaan ook wenst te richten op de steeds groeiende evenementenmarkt.
Opleiding Slager-Spekslager van Syntra West in ultramoderne slagerij van Ter Groene Poorte Brugge
Cateringlab ontwikkelt online tool/platform
Proef de innovatieve producten bij de slager. Binnenkort liggen zes innovatieve slagerijproducten (ontwikkeld door de West-Vlaamse slagerijscholen) in de toonbank van de deelnemende ambachtelijke slagerijen. Elke deelnemende school ontwikkelde twee slagerijproducten om duimen en vingers bij af te likken.
Nieuw wetenschaps- en ondernemerspark
Ben je op zoek naar inspiratie voor een succesrecept rond food en ondernemerschap, dan kun je dit najaar terecht in het food lab van Syntra West.
Het resultaat? Hapklare handige zero waste recepten, een online platform én inspiratie om nóg beter te doen
Het project 'Avenirs', ambachtelijk meesterschap, een (stimu)lans voor slimme en gezonde voeding, wil ambachtelijke bakkers in Frankrijk en Vlaanderen begeleiden en samen met hen een productgamma uitwerken dat inspeelt op gezondheid en welzijn.