Horeca booster - keuken
Word meester van de horeca in twee dagen!
- Nog niet gekend
- Nog niet gekend
- Nog niet gekend
- Nog niet gekend
Introductie
Klaar om de horeca-uitdaging aan te gaan?
Deze tweedaagse opleiding stoomt je helemaal klaar om in de keuken te staan. Dit is géén klassieke opleiding, maar echt een praktische booster die jouw skills naar het nodige niveau zal brengen.
Omschrijving
Wat mag je verwachten?
- Algemene introductie over de werking van de horeca
- Basistechnieken organisatie & klantgericht werken
- Praktijkoefeningen en cases uit het werkveld
- Nuttige tips & tricks van experten uit het vak
- Een getuigschrift dat je verder helpt in de sector
Voor wie is deze opleiding bestemd?
Deze opleiding helpt je in je eerste stappen in de horeca en is specifiek gericht op zowel jobstudenten, flexi-jobbers en werkzoekenden.
Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?
Inleiding
Waarom deze opleiding, welke docenten komen er aan bod?
Praktisch gebeuren in de keuken
- Competenties die aan bod komen – keuken:
- De cursist kan de basis van mis en place in de keuken uitvoeren
- De cursist kan op een veilige en hygiënische manier in de keuken meehelpen
- De cursist weet bij welke persoon in de keuken hij zich mag melden bij vragen
- Hygiëne, schoonmaak en veiligheid:
- Werkt hygiënisch en veilig in de keuken: leeft regels na i.v.m. beroepskledij, handenhygiëne en persoonlijke hygiëne
- Zorgt ervoor dat de eigen werkplek bedrijfsklaar is voor de werkzaamheden
- Houdt de (eigen) werkruimte ordelijk en net tijdens de werkzaamheden
- Helpt mee de (eigen) werkplek schoonmaken na de dienst
- Helpt samen met de andere medewerkers de keuken schoonmaken na de dienst
- Gebruik van materieel, gereedschap en toestellen:
- Kan een demi-chef of chef mes gebruiken voor het toepassen van basis snijtechnieken(focus veiligheid):
- de diverse messen kunnen herkennen
- Kan keukensnijmachine gebruiken: aandacht voor voorzorgsmaatregelen bij werken met snijmachine
- Kan keukentoestellen in functie van de bereidingen gebruiken: fornuis, oven, blender, ...
- Kan een demi-chef of chef mes gebruiken voor het toepassen van basis snijtechnieken(focus veiligheid):
- Voorraadbeheer:
- Meldt spontaan voorraadtekort i.f.v. de geplande (eigen) werkzaamheden:
- inzicht hebben in de opbouw van de voorraad
- principe FIFO (elementair)
- bewaarinstructies van de basis-grondstoffen opvolgen
- Mise en place
- Kan recepturen lezen en klaarzetten/afwegen
- Kan groenten en fruit schoonmaken
- Kan versheid van producten bepalen
- Leert werken met een spuitzak
- Meldt spontaan voorraadtekort i.f.v. de geplande (eigen) werkzaamheden:
Rollenspel keuken
De groep wordt onderworpen aan een interactief rollenspel (eventueel in combinatie met zaal/bar. Beheersen de cursisten de competenties?
HACCP
- Algemene info over de tewerkstelling binnen de horeca (regelgeving, contract, …)
- Allergenen en HACCP normen in de keuken en zaal
Feedback moment en bijsturing
Dit gebeurt onder begeleiding van de docenten en ze worden bijgestuurd bij problemen.
Bijkomende info
Bent u ingeschreven bij VDAB of werkzoekende? Dan staat VDAB in voor het inschrijvingsgeld!
Laat dit zeker na inschrijving weten aan ons via chantal.debussere@syntrawest.be of melanie.vanryckeghem@syntrawest.be.
Wil je meer weten?
Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?
Contacteer onze Productmanager
Melanie Van Ryckeghem