Voedingsallergieën en -intoleranties
Kom meer te weten over voedselovergevoeligheid
- Nog niet gekend
- Nog niet gekend
- Nog niet gekend
- Nog niet gekend
Omschrijving
In de huidige maatschappij komen er steeds meer voedselovergevoeligheden voor. Er zijn 2 soorten namelijk allergische en niet – allergische voedselovergevoeligheid. De eerste soort lokt een allergie of een kruisallergie uit, de tweede soort omvat intolerantie en de aversie. Maar wat is nu het verschil tussen deze soorten? Daarnaast krijg je een overzicht van de belangrijkste allergenen in de voeding. Je krijgt praktische tips om deze allergenen volwaardig te vervangen en hoe je ze kan terugvinden op een etiket.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
- Gezondheidscoaches
- Personal Trainers
- Diëtisten
- Iedereen die geconfronteerd wordt met voedingsallergieën en hierover meer wenst te weten
Deze opleiding omvat enkele algemene richtlijnen vervangt uiteraard geen persoonlijk advies van een arts of diëtist.
Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?
- Enkele begrippen
- Allergenen
- 14 verplicht vermelde allergenen op het etiket
- Immunoglobulines
- Allergische voedselovergevoeligheid
- Allergie: definitie – soorten – symptomen
- Kruisallergie
- Niet – allergische voedselovergevoeligheid
- Intolerantie: definitie – oorzaken
- Aversie
- Allergenen in de voeding
- Granen: gluten – tarwe – maïs
- Zuivel: lactose – intolerantie – koemelkallergie – kaas – eieren
- Soja
- Noten en peulvruchten
- Vis en schaal- en schelpdieren
- Histamine
- Etiket
Wil je meer weten?
Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?
Contacteer onze Productmanager
Tom Vandecasteele