Wijn leren proeven

  • Vanaf 12-05-2025
  • Brugge
  • 6 sessie(s)
  • 280,72 incl. BTW
Hou me op de hoogte
  • Vanaf 12-05-2025
  • Brugge
  • 6 sessie(s)
  • 280,72 incl. BTW

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

  • Je hebt een elementaire basiskennis over de belangrijkste soorten wijnen, hun productieproces, herkomst en druivensoorten.
  • Je kan een wijn proeven, beschrijven en quoteren.
  • Je kan de link leggen naar de basissmaken in de gastronomie.
  • Je kan de wijn op de juiste manier voorbereiden en schenken.

Omschrijving

Je geniet graag van een lekkere, zachte rosé in de zomer.  Of misschien toch maar een mousserend wijntje als aperitief of als dessertwijn.  Zoet of zuur, bitter of droog.  Maar hoe proef je nu het best wijn?  En wat geeft de meeste smaak aan wijn?

'Wijn leren proeven' bestaat uit 6 sessies waarin theorie wordt gecombineerd met degustatie.  

  • In het theoretische gedeelte worden, naast de vijf zintuigen, ook de factoren die het proeven kunnen beïnvloeden uitgelegd.
  • Je krijgt een eenvoudig beeld van de huidige wijnwereld, de populairste druivenrassen en de manier waarop wijn gemaakt wordt.
  • Tijdens een praktische oefening leer je op een heel eenvoudige manier de elementaire basis van de harmonie tussen wijnen en gerechten.

Een stoomcursus waarin je al heel wat facetten van wijn leert kennen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Voor iedereen met een gezonde goesting in wijn.

Nadien kan je je verdiepen in het traject sommelier, wijnhandelaar of wijnbouwgids.

Methodologie

Theorie en degustatie.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

  • Sessie 1: degustatatietechnieken
  • Sessie 2: de druif als basis
  • Sessie 3: witte wijn
  • Sessie 4: rode wijn
  • Sessie 5: schuimwijn
  • Sessie 6: combinatie wijn en gerecht + examen

Bijkomende info

Inschrijvingsgeld op de website is incl. btw en grondstoffen.

Locaties en data


Vanaf 12-05-2025
6 sessie(s)
Hou me op de hoogte

€ 280,72 incl. BTW

Avond

ADRES

Of volg het volledige traject!

Sommelier worden? In deze opleiding verken je de wereld van wijn met de degustatiefiche als tool.
KMO-portefeuille Beroepsspecifieke competenties
  • Nog niet gekend
  • Nog niet gekend
  • Nog niet gekend
  • Nog niet gekend

Wil je meer weten?

FotoPieter Lemmens
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze productmanager

Pieter Lemmens

Stel je vraag

Ook interessant voor jou

Het dynamische beroep Bartender is een combinatie van technische vaardigheden, hospitality en inzicht in de horecabranche.
  • Nog niet gekend
  • Nog niet gekend
  • Nog niet gekend
  • Nog niet gekend
Gidsen en wijn: een wonderlijke match! Nieuw en uniek in Vlaanderen!
  • Nog niet gekend
  • Nog niet gekend
  • Nog niet gekend
  • Nog niet gekend